Feladata a folyamatos egészségügyi ellátás fenntartása, valamint a kiképzési feladatok egészségügyi biztosítása mellett, a dandár állományának egészségügyi szűrése, rendezvények biztosítása, és a katonák szakmai felkészítése a kiképzési ciklusokban. A központ folyamatosan figyelemmel kíséri az alakulat közegészségügyi-járványügyi állapotát, intézkedik a szabályok betartására, részt vállal a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülés és végrehajtás feladataiban.

1950 októberében alakult meg a 17. Önálló Nehézharckocsi és Rohamlöveg Ezred részeként. Az 1999-es NATO csatlakozásig a Segélyhely 4-6 fővel támogatta a dandár átszerveződéseit. A 21. század, az önkéntes haderőre való áttérés létszámban és színvonalban is változást hozott. A katona-egészségügyet érintő változás látványos részeként a dandár egészségügyi állománya 2002-ben a Role-II. tábori katonai egészségügyi komplexum felállítását hajtotta végre, mely hűen tükrözte a haderőreform hatását a honvédség e kis területén.

2006-ban a laktanya rekonstrukciós program keretében a mai kor színvonalának megfelelő épület került átadásra, mely modern ellátást és hatékony raktározást biztosít a szakanyagok számára.

A nemzetközi szerepvállalásból adódó feladatok, és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényi előírások hatására a személyi állomány szakmai ismeretei, gyakorlati tapasztalatai folyamatosan bővülnek. Katonáink több missziót megjárt, gyakorlatias katonák, akik más nemzetiség katonakórházaiban is bizonyították rátermettségüket, és hozzáértésüket.

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.